Analýza potravin
Zaměření: Potraviny a výživa
Základní údaje
Kód a název: 29–42–M/01 Analýza potravin
Zaměření: Potraviny a výživa
Forma studia: denní
Délka studia: 4 roky
Stupeň vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou
Výhody studia
- vzdělávací program zaměřující se na další rozvoj a podporu přírodovědného vzdělávání
- žáci se zapojují do mezinárodních projektů, stáží, žákovských soutěží a odborných olympiád
- škola podporuje individuální rozvoj žáků, nové výukové metody a spolupráci s dalšími partnery
- obor je v Kraji Vysočina jediný a má perspektivní zaměření pro tento region
Uplatnění absolventů
- kontrolor jakosti v potravinářském odvětví a dalších příbuzných odvětvích
- laborant v podnicích a institucích zabývajících se chemickými, biologickými a mikrobiologickými rozbory
- odborný pracovník v oblasti potravinářské výroby, nákupu a prodeje potravinářských výrobků, v oblasti zdravé výživy
Absolventi mohou pokračovat ve studiu oborů vysokých škol a vyšších odborných škol zaměřených na potraviny a výživu, které navazují na tento maturitní obor. Mohou studovat i další přírodovědné obory.