Národní kolo gastronomické soutěže Trophée Mille – Citypark 2.11.2024
V sobotu 2.11.2024 proběhl v jihlavském Cityparku 5. ročník národního kola soutěže Trophée Mille. Jedná se o soutěž určenou pro žáky gastronomických oborů, kteří měli za úkol v určeném čase připravit jeden slaný a jeden sladký pokrm. Soutěže se zúčastnilo 6 týmů ze tří krajů. Mezi nimi nechyběl ani tým z naší školy, kterou reprezentovali Erik Mareš a Gabriela Frantálová pod vedením učitele odborného výcviku Tomáše Pártla a konzultanta Petra Zadražila. Slaný pokrm se nazýval sumeček, rak, brambory, rakytník, šafrán, fenykl. Sladký pokrm měl název čokoláda, podmáslí, pyl, med, lískové ořechy, medovina.
S nástrahami soutěže se náš tým „popral“ na výbornou, neboť obsadil celkově 3. místo! Gratulujeme a děkujeme žákům i jejich učitelům, že byli ochotni obětovat spoustu hodin svého volného času přípravě na tuto soutěž.
Více fotografií naleznete na tomto odkazu:
http://photo.ozs-ji.cz:91/#/shared_space/folder/644?_k=mvh0ih