Kuchař Vysočiny Junior 2022
V úterý 5.4. se v Havlíčkově Brodě uskutečnil další ročník soutěže Kuchař Vysočiny Junior. Soutěže se zúčastnilo 11 týmů, mezi nimi i jeden z naší školy, který byl tvořen žákyněmi 1. ročníku Terezou Urbánkovou a Kristýnou Kratzmannovou pod vedením učitele odborného výcviku Tomáše Partla. Úkolem týmů bylo připravit předkrm z drůbežích jater a hlavní pokrm s drůbežím masem. Předkrmem, který reprezentoval naši školu byla drůbeží játra s pomerančovou hruškou, hřebíčkovou majonézou, perníkem a lanýžem. Hlavním pokrmem bylo grilované kuřecí prso s celerovým pyré, kávovou omáčkou a pěnou z arónie. V dílčím hodnocení získala Tereza krásné 3. místo v kategorii hlavní pokrm, a stejné místo náš tým obsadil i v konečném hodnocení! Odborná porota chválila nejenom výborné pokrmy, ale i perfektní spolupráci týmu při jejich přípravě. Děvčatům a kolegům, kteří je připravovali, gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.