Soutěž na BidFood Expo

Na Bidfood Expo se konalo 26. a 27. května finále mimořádně náročné soutěže pro studenty gastronomických škol a učilišť. Gastro Junior Bidfood Cup, nejstarší gastronomická soutěž talentů do 21 let v Česku vstoupil do 26. ročníku s vylepšenými pravidly, která odráží současné gastronomické trendy. Z korespondenčního kola postoupilo do finále 20 kuchařů/kuchařek. Výběr nebyl snadný kvůli vysoké úrovně zaslaných prací. Obě kola hodnotí certifikovaní komisaři WACS.

Při skvěle obsazeném finále, na kterém naši školu reprezentovali žáci druhého ročníku kuchař David Lukačko a pomáhala mu Aneta Zelená. Soutěžní úkol byl, připravit hlavní chod z kachních prsou s kůží jako součást tříchodového menu. Na přípravu 4 porcí měli soutěžící 45 minut. Náš tým připravoval kachní prso sous vide s medovou omáčkou, pečeným pastiňákem, pyré z medvědího česneku a lesním ovocem. David odvedl perfektní práci, která nakonec skončila pod bednou na vynikajícím 4.místě ve zlatém pásmu.



tisk Tisknout   ↑ Nahoru