Školní kolo v první pomoci

Dne 13. 6. 2024 se konalo na SZŠ školní kolo v první pomoci. Modelové situace probíhaly v areálu školy a zúčastnilo se celkem 24 čtyřčlenných družstev. Soutěžili žáci obou tříd prvního ročníku a 2 družstva složené z druhého ročníku oboru Praktická sestra a žáci druhého ročníku - obor Ošetřovatel.

Jednotlivá družstva poskytovala první pomoc u autonehody, kdy řidič srazil chodce, dále masivně krvácející ránu na předloktí, zlomeninu ruky, popáleniny a poleptání v chemické laboratoři. Soutěž prověřila znalosti žáků z první pomoci, kterou mají jako povinný předmět. 

Na 1. místě se umístilo družstvo z 2OS, v čele s kapitánkou Vandou Pokornou (Natka Augustová, Vojta Kubát, Adriana Klíčová). Na 2. místě se  umístilo družstvo z 1PSB,  v čele s kapitánkou Hankou Peschoutovou (Petra Marková, Petra Karbanová, Petra Homolová). Na 3. místě se umístilo opět družstvo z 1PSB, v čele s kapitánkou Míšou Křížovou (Markéta Dobrovolná, Olga Palánová, Ema Rusková).

Pro všechny žáky bylo školní kolo zároveň přípravou na mezinárodní soutěž, která se uskuteční koncem června v Mladých Bříštích. Budeme držet palce vítězným družstvům z 2OS a 1PSB a přát jim, co nejlepší umístění v mezinárodní konkurenci.

Velké poděkování patří všem soutěžícím, učitelům, kteří se podíleli na organizaci a přípravě žáků na soutěž, ale také figurantům z 1OS, 2PSA a 2PSB včetně paní učitelky Šárikové, kteří zraněné hráli velmi autenticky.



tisk Tisknout   ↑ Nahoru