Národní kolo gastronomické soutěže Trophée Mille 2022 – Citypark 5.11.2022

V sobotu 5.11.2022 proběhl v jihlavském Cityparku 3. ročník národního kola soutěže Trophée Mille. Jedná se o soutěž určenou pro žáky gastronomických oborů, kteří měli za úkol v určeném čase připravit jeden slaný a jeden sladký pokrm. Soutěže se zúčastnilo 8 týmů ze čtyř krajů. Mezi nimi nechyběl ani tým z naší školy, kterou reprezentovali David Lukačko a Tereza Urbánková pod vedením učitele odborného výcviku p. Tomáše Partla a konzultanta p. Petra Zadražila. Slaným pokrmem, se kterým soutěžili, byla husí prsa s pistáciovou fáší, celerovým pyré, libečkovým olejem a omáčkou z řepného zákvasu. Dezertem bylo mousse z kozího žervé s mákem, brioškou, gelem z medoviny, pošírovanou švestkou v sirupu z černého bezu a s čokoládovou hlínou.

S nástrahami soutěže se náš tým „popral“ na výbornou, neboť obsadil celkově 1. místo! Tím si vybojoval právo účasti na celosvětovém klání, které se uskuteční 20. 3. 2023 ve francouzské Remeši.

Gratulujeme a děkujeme žákům i jejich učitelům, že byli ochotni obětovat spoustu hodin svého volného času přípravě na tuto soutěž.

Kompletní fotogalerie: ZDE

Tiskové zprávy:

Kraj vysočina

Jihlavský deník

Žďárský deník

Moje Jihlava

Jihlavské listy



tisk Tisknout   ↑ Nahoru